...

Blogi

Kotisivut pienelle yritykselle edullisesti

Kotisivut, verkkosivut, nettisivut, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nettisivut ovat kuitenkin pienellekin yritykselle tärkeä markkinointikeino. Jos yritys ei ole netissä, sitä ei oikein ole olemassa. Tänä päivänä nettisivujen löydettävyys on tärkeä asia. Eli sivut pitää rakentaa niin, että Google tai muut hakukoneet löytävät ne. Puhutaan SEO-optimoinnista eli hakukoneoptimoinnista. Se ei ole mitään salatiedettä ja esim. hyvä ja monipuolinen sivuston sisältö on tärkeää. Samoin sivuston rakenne, otsikointi ja hakusanat ovat olennaisia. Sivuston tekninen kunto vaikuttaa myös nettisivujen löydettävyyteen. Tärkeää on myös sivuston sisäiset ja ulkoiset linkit.

Kun yritys on uusi ja sille tehdään uudet kotisivut, ne eivät heti löydy hakutuloksissa. Sivuston löydettävyyttä voidaan jonkin verran nopeuttaa esim. Google Search Consolen kautta, jonka avulla voi ilmoittaa Googlelle kotisivuistasi.

Kotisivujen näkyvyyttä voidaan parantaa myös maksullisella Googlen mainonnalla. Mainosbudjetti voi aluksi olla pienikin ja maksat vain silloin, kun joku klikkaa mainostasi tai käy sivuillasi.

Jos olet kiinnostunut seuraamaan nettisivujesi kävijöitä, on olemassa työkalu nimeltä Google Analytics. Sen avulla voi seurata esim. millä sivuilla on eniten liikennettä ja mistä päin Suomea tai maailmaa sivuilla käydään. Analyticsistä saa paljon muutakin tietoa sivuilla vierailijoista. Analyticsistä on myös hyötyä, jos käyttää avainsanamainontaa. Sen avulla voi kohdentaa mainontaa tarkemmin.

Mitä nettisivujen ostaja tarvitsee?

 

Jos haluat yrityksellesi kotisivut, sinulla pitää olla ns. domain, nettiosoite eli verkkotunnus ja ns. webhotelli eli paikka, jonne nettisivut sijoitetaan. Voin hankkia sinulla nuo joko yhteistyökumppanini kautta tai halumastasi paikasta. Jos sinulla on jo nettisivut ja haluat että ne uusitaan, voin tehdä sivut olemassa olevaan webhotelliin. Teen nettisivuja koko Suomen alueella. 

Mikä on WordPress?

 

WordPress on maailman yleisin kotisivujen sisällönhallintajärjestelmä eli alusta, jonne nettisivut rakennetaan. Hoidan asennuksen alusta pitäen haluamaasi webhotelliin ja rakennan sivut toiveidesi mukaan. WordPress on ilmainen ns. avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jonka avulla kotisivut voidaan räätälöidä täysin yrityksen tarpeiden mukaan. Asiakas voi itse helposti lisätä sivuille kuvia, tekstejä ym. eikä se vaadi mitään erikoistaitoja. Tietokoneen peruskäytön hallinta riittää

Miten kotisivujen tekeminen aloitetaan?

Jos sinulla ei ole verkkotunnusta, voin hankkia sen ensimmäiseksi. Sitten valitaan web-hotelli, eli koti kotisivuillesi. Sen jälkeen asennan WordPressin hotelliin ja sivujen rakentaminen voi alkaa. Jos sinulla on omia laadukkaita kuvia, voit jakaa/lähettää ne minulle. Voimme pitää etä/lähipalaverin sivuston sisällöstä ja sinun toiveistasi. Mieti, mitä sisältöä haluat sivustollesi, autan luonnollisesti omalla kokemuksellani, mitä sisältöä sivustolle kannattaisi laittaa. Myös ulkoasun osalta voit kertoa toiveesi. 

Tänä päivän sivustoilla pitää olla laadukkaita kuvia/videoita Voin myös valokuvata kuvat sivustolle ja kuvata videoita. Myös ilmakuvaus onnistuu! Sivuston valikkorakenne pitää olla selkeä ja kannattaa asettua sivuston käyttäjän asemaan ja keskittyä siihen, että kävijä löytää helposti haluamansa asiat sivustolta. Tänä päivänä  käytetään paljon ns. Call In Action painikkeita, eli nappeja, josta voi saada lisätietoa asiasta tai esim. tilata jotain. Keskity sisältöön, eli kerro potentiaalisia asiakkaita kiinnostavia asioita.

Onko kotisivujen muokkaaminen vaikeaa?

Käytän Elementor Pro sivunrakentajaa nettisivujen rakentamisessa. Sen avulla sivustosta saadaan juuri sinun näköisesi sivusto. Sinun on helppo itse päivittää sivuja eli esim. muokata tekstejä, lisätä kuvia jne. Et tarvitse erikoistaitoja. Kotisivujen hintaan sisältyy aina lyhyt ohjevideo Elementorin käytöstä. Video on YouTubessa ja pääset siihen siis aina käsiksi, kunhan sinulla on vain nettiyhteys käytössä.

kotisivutarjous
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.